Добре е да закрият служебните кабинети, така ще избегнем риска от

...
Добре е да закрият служебните кабинети, така ще избегнем риска от
Коментари Харесай

Йотова: Добре е да закрият служебните кабинети - няма да има нови Асен Василев и Кирил Петков

Добре е да закрият служебните кабинети, по този начин ще избегнем риска от служебни министри като Кирил Петков и Асен Василев, които в последна сметка с помощта на тези кабинети станаха политици, разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова по отношение на предлаганите конституционни промени от ПП-ДБ пред Нова тв. Тя счита, че да няма служебни кабинети може би това не е неприятно предложение.

" Не сме във война с ръководството, това е акция против президента. Движение за права и свободи ръководи наред с ПП–ДБ и ГЕРБ и е редно да си влезе обикновено в една коалиция, а не да е просто в поддържаща роля. Ако споделят идентични възгледи, това е обикновено ", счита вицепрезидентът.

Йотова приканва думата " война " да се използва малко по-спокойно, а на въпроса - във война ли са президентството с държавното управление, отговори негативно.

" Не, несъмнено не ", уточни Йотова. По думите й обаче следим " една акция на сглобката против българския президент. "

Не виждам смяна в позицията му, отхвърли тя и допускането, че Румен Радев се е радикализирал след визитата у нас на украинския президент. Йотова подсети и обстоятелството, че срещата на президента със Зеленски е била открита, за разлика от закритата в Министерския съвет. Освен това изказаната позиция на президента Радев била излагана към този момент от него и отвън, и в България.

Вицепрезидентът изясни, че обществото, в това число тя персонално, е чакало дълго постоянен кабинет и че съставянето му е добра вест макар " съмнителната коалиция ", която в този момент ръководи.

Йотова, обаче, не намира логичност и бистрота в ръководството на този постоянен кабинет.

" Стабилност - социално-икономическа, господство на закона, спор пред очите на българските жители чакат тя и хората. Тъкмо похвалихме закона на Крум Зарков във връзка с отчетността на основния прокурор - единствената похвала в отчета на Брюксел, и единствено след няколко дни се внесе корекция, която го обезсмисля. Затова споделям, че не намирам логиката ", даде образец Илияна Йотова. По думите й е явно, че има разнообразни отзиви по тематиката Украйна и предизвести, че това разделя обществото.

" А това, че някой желае да приказва от името на присвоената народна власт - ще има единство тогава, когато вие се съгласявате с това, което ние мислим,

в противен случай е! ", установи Йотова. Според нея единство ще има тогава, когато всеки си каже какво мисли и се откри общата консенсусна точка.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР